La vila d'Amer, a la Selva, és la població de naixement del president Carles Puigdemont. I aquest divendres serà l'escenari de la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures (Ara Llibres), del periodista Sergi Sol. El llibre se centra en la figura del líder d'ERC, en el seu pensament i acció política en els dies més decisius del procés independentista.

Ni l'un ni l'altre, ni Junqueras ni Puigdemont, vicepresident i president del Govern que va impulsar el referèndum de l'1-O i la declaració de la independència, hi podran ser, a l'acte. El primer, perquè està empresonat a Madrid, a Soto del Real. El segon, perquè està exiliat a Waterloo, a Bèlgica. De fet, l'autor del pròleg del llibre, el conseller d'Exteriors destituït pel 155, Raül Romeva, també està en presó preventiva.

L'acte tindrà per escenari l'emblemàtic edifici de Can Boles. Serà a les 8 del vespre i anirà a càrrec de l'autor del llibre, Sergi Sol, estret col·laborador de Junqueras, a qui acompanyaran el músic Pep Picas així com Maxi Calero, activista de Sant Vicenç dels Horts, molt propers també al president d'ERC. La d'Amer serà la 120a presentació del llibre, que ha tingut un gran èxit de vendes.