Les 11 persones detingudes el passat 1 d'octubre que encara estaven en dependències policials de Barcelona han quedat en llibertat amb càrrecs aquest dissabte. Els detinguts han comparegut avui davant el  jutjat de guàrdia pels incidents després de la manifestació dels CDR pel tercer aniversari de l'1-O. D'acord amb la petició del Ministeri Públic, el magistrat ha acordat la llibertat provisional per tots ells, amb la prohibició de sortida del territori, retirada del passaport i presentacions periòdiques cada 15 dies al jutjat del partit judicial dels seus respectius domicilis. 

Els detinguts tenen una causa oberta per desordres públics i atemptat contra l'autoritat.

Suport als encausats

Desenes de persones es van concentrar aquest divendres a la tarda davant les dependències policials per demanar la seva posada en llibertat immediata. Des d'Alerta Solidària denuncien que els detinguts van estar incomunicats durant 22 hores i no han pogut rebre la visita de cap advocat.

Arran dels incidents amb la policia el passat 1 d'octubre, un total de 18 persones van ser detingudes a Barcelona. A Girona, dos manifestants més van ser detinguts i posats en llibertat aquest divendres. 

La manifestació pel tercer aniversari de l'1-O

Després d'una hora concentrats pacíficament a la plaça, els centenars de manifestants convocats pel CDR del Barcelonès van enfilar cap a Via Laietana, on s'han aturat davant una Prefectura del Cos de Policia Nacional rodejada també per agents dels Mossos. Tot i els moments de tensió amb la policia, l'ambient va ser majoritàriament tranquil i no hi va haver els primers enfrontaments fins que els concentrats van arribar a plaça Catalunya. Allà van utilitzar alguns contenidors per construir barricades enceses.

 

Mar Acero / Guillem Ramos

La policia va fer servir projectils de foam i la tècnica del carrusel per dissuadir els concentrats, que van acabar dispersats per diversos carrers de Ciutat Vella. Per unes hores, el districte del centre de Barcelona es van convertir en un escenari de persecucions policials i 18 persones van ser detingudes.