La Policia Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs aquest vespre els tres detinguts per haver acompanyat Carles Puigdemont en el seu viatge entre Finlàndia i Bèlgica. Els detinguts han estat dos mossos d'esquadra fora de servei i l'historiador Josep Lluís Alay, que ja han sortit de la comissaria de la Verneda. Tots tres han estat detinguts durant el dia d'avui acusats d'un presumpte delicte d'encobriment. Segons fonts policials, els acompanyants estan a l'espera que l'Audiència Nacional els citi per a una nova compareixença.

Fonts policials han indicat que, en el cas dels dos mossos, després de declarar i de la pràctica de les diligències corresponents, han quedat en llibertat a les 21:25 hores. Alay, detingut a les 19:20 per agents de la Comissaria General d'Informació a l'aparcament de l'Illa Diagonal, ha estat alliberat poc després de les 22:00. Segons el seu advocat, Jaume Alonso Cuevillas, l'historiador s'ha negat a prestar declaració, ja que els fets no són delictius i ha estat alliberat immediatament.

La Policia Nacional havia detingut aquest migdia Xavier Goicoechea Fernández i Carlos de Pedro López, els dos mossos que viatjaven diumenge amb Puigdemont a la furgoneta amb la qual es dirigien a Brussel·les quan van ser interceptats a Alemanya. Al vehicle, també hi anaven l'historiador Josep Lluís Alay i l'empresari Josep Maria Matamala, que no ha estat detingut. A hores d'ara, l'Audiència Nacional segueix tramitant diligències per aquest cas.