El jutjat d'instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, ha rebut avui 10 detinguts en relació als aldarulls posteriors a les protestes per la detenció i empresonament de Pablo Hasél. 

La magistrada ha acordat la llibertat provisional per a tots ells amb obligació de compareixences en el jutjat quan siguin requerits. Els detinguts s’han acollit al seu dret a no declarar. La causa està oberta pel delicte de desordres públics.

A les portes del jutjats, un dia més, s'han concentrat una desena de persones per donar suport als detinguts. Un dels portaveus del grup de suport de Pablo Hasél i als detinguts explica el perquè de les protestes i ho situa en el context socioeconòmic actual: "S'acumulen molts factors: Estar en una situació de miseria permanent, l'atur dels joves, no tenir futur... creen una legítima rabia, una legítima indignació que després explota".

La pilota està sobre la teulada dels polítics per resoldre la situació que, de moment, no té fi: "Els que es posen les mans al cap perquè hi ha aldarulls el que haurien de fer és donar vida digna, garantir condicions de dignitat cap a la classe treballadora. No ho faran perquè  només defensen els interessos dels rics. Llavors què esperen? perquè s'espanten?".

A Barcelona, concentració a Les Corts

Encara hi ha resolucions pendents per a la resta de detinguts que compareixen a diferents jutjats.

També hi ha detinguts, encara, a les comissaries dels Mossos d'Esquadra pendents de passar a declarar. Hi ha concentracions de suport a diferents comissaries, com a la de Les Corts de Barcelona, on hi ha els arrestats de dijous a la nit. Hi ha dos detinguts d'Endavant.

 

 

A més, aquest matí, uns cinquanta universitaris del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han entrat al rectorat de la Universitat de Barcelona per demanar "un posicionament ferm i mesures concretes per part del rector davant de la repressió".