El Tribunal Suprem no deixarà el conseller Joaquim Forn en llibertat sota fiança, segons ha apuntat el diari Okdiario. La sala d'apel·lació, composta pels magistrats Alberto Jorge Barreiro, Francisco Monterde i Miguel Colmenero, han decidit que no accepten el criteri de l'acusació pública, que havia demanat la llibertat sota fiança de 100.000 euros per al conseller empresonat, sempre assenyalant aquest diari.

Segons ha assenyalat Okdiario, la decisió es va prendre ahir a la "tarda-nit", hores després de la celebració de la vista de resolució sobre l'apel·lació a l'Alt Tribunal, en la qual Forn demanava sortir de la situació de presó provisional en la qual es troba des del 2 de novembre, mateixa data en què va entrar el seu company de govern, el vicepresident Oriol Junqueras.

La fiscalia va demanar ahir llibertat sota fiança de 100.000 euros perquè Joaquim Forn pugui sortir de la presó. Forn va decidir quedar-se als calabossos de l'Audiència Nacional i no ser present en la vista celebrada davant de la sala de recursos del Tribunal Suprem.

Tal com va poder explicar ahir aquest diari, les esperances que el conseller pogués sortir de presó van augmentar arran d'aquesta petició de la fiscalia. I és que, habitualment, tal com comentava ahir l'advocat del president Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, les peticions de la fiscalia acostumen a marcar una tendència a l'Alt Tribunal, fet que —segons ha apuntat Okdiario— en aquesta ocasió no s'hauria produït.