El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena tindria la intenció de processar pels delictes més greus, rebel·lió i sedició, els que considera com a líders del procés independentista, segons avança TV3 citant fonts de l'alt tribunal.

Els processats per aquests delictes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i els sis diputats que Llarena ha citat per aquest divendres: Jordi Turull, Josep Rull, Marta Rovira, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa.

El magistrat ha anunciat aquest dimecres que tancava la instrucció i que divendres decidiria si els envia a la presó fins que es faci el judici. Es tracta d'una vista per modificar les mesures cautelars que Llarena posa a disposició de les acusacions emparant-se en l'article 505 de la llei d'Enjudiciament Criminal.

Divendres, doncs, se sabrà de quins delictes s'acusa formalment tots els imputats i a partir d'aquí s'obriran tots els tràmits per fer el judici. Els primers seran els escrits de les acusacions, en què se sabran quants anys de presó es demanen per a cadascun dels acusats.