El govern espanyol ha adjudicat a dit la defensa del magistrat Pablo Llarena per la demanda presentada a Brussel·les per part de la defensa dels exiliats polítics.

La demanda que va presentar el president a l'exili, Carles Puigdemont, contra el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha obligat Llarena a presentar-se davant la justícia i a fer-ho amb un advocat. Tot i que l'advocat Hakim Boularbah ha facturat uns honoraris de 166.628,62 euros, el total de les despeses judicials s'eleva a 545.000€ i es pretenen pagar amb recursos públics quan són finalitats privades.

Per això l'Associació Atenes Juristes pels Drets Civils ha interposat un recurs contenciós-administratiu, amb l’objectiu d’acreditar que l’Estat incompleix la llei, per obligar així Pablo Llarena a pagar-se els seus advocats, i evidenciar de nou la corrupció del Consell General del Poder Judicial i aturar la impunitat dels poders de l’Estat en les seves actuacions.

La demanda de Puigdemont

La demanda que va presentar Puigdemont es basa en la falta d’imparcialitat de Pablo Llarena i en la violació de la presumpció d’innocència i d’altres drets fonamental i demana 1€ com a compensació simbòlica per al president i els consellers exiliats, Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig.  Aquesta demanda, interposada a Brussel·les, és el que ha obligat el magistrat a presentar-se davant la justícia.

Pablo Llarena fa front a una denúncia civil presentada per la defensa dels exiliats polítics per les seves declaracions, de les quals es desprèn la seva parcialitat i la seva motivació política. "El Ministeri de Justícia i la seva ministra en aquell moment, Dolores Delgado, van mobilitzar-se per defensar el magistrat i n’han fet una causa d’estat, fent servir recursos públics per a una qüestió privada", diu l'associació Atenes.

Adjudicació a dit i gratuïta per l'acusat

La interposició d’un recurs contenciós-administratiu és la via per obligar Pablo Llarena a pagar els seus advocats de la seva butxaca.

Amb l’adjudicació a dit d’un contracte per valor de 545.000€ per a la defensa jurídica de Llarena, el govern espanyol ha incomplert els requisits exigibles per a l’adjudicació d’un contracte públic d’aquesta magnitud i, una altra vegada, torna a posar de manifest la corrupció del Consell General del Poder Judicial i que cal lluitar contra la impunitat dels poders de l’Estat.