Pablo Llarena ha tancat el sumari del procés contra el Govern i el Parlament per l'1 d'octubre responent en fals a alguns dels serrells que quedaven, com ara el del delicte de malversació.

A la interlocutòria admet que no hi ha proves per demostrar aquest delicte amb tota la documentació que els ha fet arribar Hisenda, però continua mantenint l'acusació a partir dels informes de la Guàrdia Civil.

Llarena ha decidit deixar sense efecte la sol·licitud feta al Ministeri d'Hisenda perquè elaborés un informe d'anàlisi tècnica-comptable respecte de la documentació lliurada per la Generalitat de Catalunya amb motiu dels quatre requeriments efectuats per aquest ministeri a la interventora general d'Intervenció dels comptes de la Generalitat al llarg dels anys 2017-2018, com també l'anàlisi, amb criteris tècnics i comptables, de l'evolució de la intervenció dels comptes de la Generalitat al llarg dels anys 2017- 2018. Deixa la porta oberta, però, que la fiscalia ho pugui demanar de cara al judici.

El magistrat diu que l'informe d'Hisenda "no és font de prova" i que davant la celeritat que cal per tancar el procés i "la dificultat que expressen els serveis mateixos de l'Estat de complir el requeriment" d'aportar la documentació sobre la malversació de la Generalitat per l'1 d'octubre, renuncia a aportar aquesta documentació, i remarca que ja en té prou amb el que li ha aportat la Guàrdia Civil fins ara.

El delicte de malversació ara mateix és l'únic que aguanta l'acusació contra Carles Puigdemont després que la justícia alemanya s'hagi posicionat i hagi decidit extradir-lo només per aquest delicte i no pas per rebel·lió. No hi veu violència, però Llarena tampoc no pot provar la malversació.

La partida d'escacs, per tant, encara està oberta. Molt oberta i pendent dels recursos, ara de Puigdemont a Alemanya.