El jutge instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja té sobre la seva taula l'informe del Ministeri d'Hisenda sobre el control financer de la Generalitat. Fonts del tribunal han confirmat que el ministeri ja ha enviat tota la informació que el jutge va sol·licitar fa dues setmanes.

En una providència del 18 d'abril, Llarena va requerir directament al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que enviés informació "amb la major brevetat possible" per acreditar que no hi havia hagut malversació l'1-O, tal com havia afirmat en una entrevista a El Mundo publicada dos dies abans. Fins ara, la Guàrdia Civil sosté que es van desviar 1,9 milions de diners públics per pagar el referèndum.

Fonts del Ministeri d’Hisenda van explicar divendres passat que s'enviarien dos tipus d'informacions: l'informe pròpiament dit i tota la documentació comptable del control de l'Estat sobre els comptes del Govern. Les mateixes fonts ja apuntaven que els criteris que defensa el ministre i els que consten als informes policials "quadraran".

En aquest document es detallen els documents entregats a Llarena: