El sindicat de la policia Confederació Espanyola de Policia (CEP) assegura que l'exdelegada del govern central a Catalunya María de los Llanos de Luna, així com Asunción Cárcoba, esposa de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández, continuen utilitzant un vehicle policial tipus K amb conductor "per al seu ús personal".

En sengles escrits remesos a la Direcció General de la Policia Nacional, recollits per Europa Press, el sindicat CEP pregunta si una exdelegada del govern o l'esposa d'un exministre tenen dret a l'ús de vehicle oficial, i recalquen que en el cas de l'esposa de Jorge Fernández l'usa per anar de compres.

Falta de personal

El sindicat veu contradictori que en moments en què, segons ells, el cos policial manca de prou personal per atendre les necessitats bàsiques que li requereix la societat, "es treguin policies i mitjans per a l'atenció personal d'aquestes persones".

Llanos de Luna va ser delegada del govern a Catalunya entre el 2011 i novembre del 2016, quan va ser substituïda per Enric Millo. En aquesta mateixa etapa ha estat al capdavant del ministeri de l'Interior Jorge Fernández, a qui ha substituït José Ignacio Zoido.