El líder d'Izquierda Abierta, Gaspar Llamazares, ha anunciat aquest dilluns la seva decisió de dimitir dels càrrecs federals d'IU davant de la "campanya de linxament" que ha patit aquests dies després de difondre's un enregistrament en el qual el polític asturià mostra la seva disponibilitat per encapçalar una llista electoral de la plataforma Actúa.

En declaracions remeses a Efe, el portaveu d'IU en la Junta General del Principat d'Astúries ha subratllat que "no val la pena ser en uns òrgans| que no escolten i que t'exclouen".

Després de la difusió d'aquest enregistrament, el líder d'IU, Alberto Garzón, va reclamar a Llamazares que demanés perdó a la militància i marxés de l'organització, mentre que el polític asturià va assegurar que no tenia motiu per demanar perdó perquè sempre ha estat "lleial" amb l'organització.

El líder d'Izquierda abierta ha recalcat que la direcció Federal d'IU ha fet "cas omís sobre les posicions d'IU Astúries en mineria, energia i indústria".

"Després ens van excloure de la llista europea, difamant l'eurodiputada, i ara em fan un procés inquisitorial. Continuo compromès amb IU d'Astúries i amb els militants i amics de tota IU que crido a rebel·lar-se contra el desnonament de l'esquerra", ha asseverat.

Finalment, ha ressaltat que "hi ha un lloc per a una esquerra coherent i dialogant, respectuosa del llegat de la transició i amb voluntat de millorar la vida dels treballadors."