El fins ara regidor de Badalona, Oriol Lladó, ha anunciat aquest dijous que renuncia a la seva acta per diferències amb l'executiva local d'ERC, però ha indicat que manté la seva militància en aquesta formació política. Amb això, també abandona la seva representació a la Diputació de Barcelona.

"Aquesta tarda he presentat la meva renúncia com a regidor de Badalona. Una decisió difícil, però meditada i que s'explica per discrepàncies estratègiques de fons amb l'executiva local. El meu compromís amb la ciutat, el país i amb ERC es mantenen", ha informat en el seu compte de Twitter. 

lladó

Falta d'acord amb el PSC

Segons ha indicat ERC en un comunicat, Lladó ha deixat el seu càrrec a Badalona perquè es mostra contrari com es va gestionar la moció de censura a l'antic alcalde, Àlex Pastor (PSC), al qui els Mossos d'Esquadra van enxampar begut durant el confinament. La falta d'acord entre ERC i el PSC al consistori van comportar el retorn de Xavier Garcia Albiol a l'alcaldia

“La meva aposta va ser sempre enfortir la candidatura republicana i forçar el PSC a entendre que tocava una alternativa per liderar la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme”, ha assenyalat Lladó segons es en el recull en el comunicat.

El que va ser primer tinent d’alcalde de Badalona entre el 2015 i el 2018 ha reivindicat el govern d'entesa de l'Executiu local que ell va representar i que va liderar Dolors Sabater. Aquest es va configurar mitjançant un acord de totes les forces d'esquerra del municipi per evitar que Albiol fos alcalde. 

Un govern que es va avançar als plantejaments actuals de la via àmplia i que es va comprometre amb l’1 d’Octubre; amb la tarificació social, amb la reivindicació del paper de Badalona a l’àrea metropolitana; amb el projecte de futur de les Tres Xemeneies i amb un pressupost participatiu amb inversions inèdites en habitatge i accessibilitat”, ha defensat Lladó.

Aquesta decisió, segons el fins ara regidor, neix després "d'una llarga reflexió personal i política". Amb tot, el polític ha remarcat que la seva militància a la formació republicana "no està en discussió", per la qual cosa seguirà cooperant amb el partit. “Em sento molt còmode amb l’actual línia política republicana”, ha argumentat. 

Imatge principal: Oriol Lladó en una imatge d'arxiu / Sergi Alcàzar