Quan encara no ha començat la intervenció de Vox, el lletrat de l'acusació popular Pedro Fernández ja ha posat el dit a la nafra i ha demanat que Jordi Sànchez es tregui el llaç groc perquè és un clar símbol ideològic.

I el president de la sala ha intervingut ràpid dient que el tribunal "es fa seva la doctrina del TEDH que té dos precedents en sentències de Bòsnia i Bèlgica de desembre del 2018, on es resol que es permet els símbols ideològics o religiosos".

"La sala no posarà cap objecció que portin cap símbol ideològic", ha dit Marchena.

Javier Ortega, l'altre advocat de Vox, va estar ahir durant tota la sessió lluint la bandera espanyola en un braçalet de la mà esquerra. Avui, però, no la duia.

pedro fernandez (vox) pulsera bandera d'Espanya

 

Vox ha fet una intervenció curta i tècnica, i menys agressiva del que s'esperava. Un cop s'han estrenat al judici reclamant que li treguin el llaç groc a Sànchez, la resta ha estat de poc interès i reiteratiu.

Pedro Fernández ha exposat que "no hi ha hagut vulneració dels drets dels acusats", ni que "tampoc ha existit, en cap cas, la vulneració del dret a un judici imparcial". També ha dit que "la presència del Rei en aquesta sala no és pertinent" i ha recordat la inviolabilitat del Rei i ha assegurat que no pot ser testimoni en aquest procediment.

Pedro Fernández ha criticat la sentència del tribunal alemany que va decidir no extradir Puigdemont ni acusar-lo de rebel·lió.

Vox ha tancat la segona sessió. El tribunal es tanca a deliberar i convoca tothom per demà a les 10h. Primer exposarà com ha resolt les qüestions prèvies i després començaran les declaracions amb Oriol Junqueras.

Mira aquí la intervenció completa de Pedro Fernández: