Una delegació de diputats i senadors catalans s’ha desplaçat aquest matí a la presó de Logronyo, per assistir a l’alliberament d’Arnaldo Otegi, després de complir sis anys empresonat, que ha tingut lloc aquest matí a les nou menys cinc minuts entre crits d’independència i a favor de la sortida dels presos. Han format la delegació catalana els diputats de Junts pel Sí Lluís Llach i Gerard Gómez del Moral, la diputada de la CUP Anna Gabriel, els senadors d’ERC Santiago Vidal i Bernat Picornell, i l’exdiputat de la CUP David Fernández.

Llach: "A Otegi se l'haurà d'escoltar"

El cantautor Lluís Llach ha afirmat que Otegi serà una "persona importantíssima en el futur de País Basc", i ha indicat que el seu empresonament ha estat "per raons d'Estat". Llach creu que la d’Otegi serà una de les "veus que s'hauran d'escoltar en el futur, tot i els qui l'han posat a la presó de la manera en què l'hi han posat". Alhora, ha assenyalat que, amb la seva presència, ha volgut "deixar constància de l'anormalitat" del seu empresonament. "Aquest és un empresonament amb raons d'Estats i són raons d'Estat de foscor democràtica", ha afegit.

Vidal: "No hauria d'haver perdut mai la llibertat"

Per la seva banda, el senador d'ERC Santi Vidal, ha denunciat la injustícia de la condemna del polític abertzale. "Per mi personalment i per Esquerra Republicana, avui és un dia molt emocionant, perquè per fi Arnaldo Otegi recupera la seva llibertat. Una llibertat que no hauria d'haver perdut mai perquè la sentència que el va condemnar a la presó segurament és una de les sentències més injustes i significa haver escrit una pàgina negra en la justícia democràtica de l'Estat espanyol", ha afirmat el portaveu al Senat.