Membres catalans de Podemos demanen a Albano-Dante Fachin, Secretari General del partit a Catalunya, convocar l’Assemblea General per posicionar-se de manera definitiva respecte el referèndum.

Sota la iniciativa "PodemAmbFutur", promoguda per membres del Consell Ciutadà Estatal de Podem com Vicenç Navarro i Jèssica Albiach, diputada al Parlament, han demanat a Albano-Dante Fachin, Secretari General de Podem Catalunya, que convoqui una Assemblea General per decidir el seu posicionament respecte a l'1-O i la seva relació amb CatComú.

En aquest manifest signat, que també ha comptat amb el suport de la diputada al Congrés Mar García i Òscar Guardingo, del Senat, s'ha reclamat un debat dins el partit porpra que "esclareixi les línies polítiques bàsiques de Podem Catalunya".

Amb aquesta mesura, els membres de Podemos demanen a l'Assemblea d'Inscrits l'elaboració de la línia estratègica del partit respecte el context polític actual i els futurs fronts que s'obriran en els pròxims mesos, entre els quals destaca el referèndum i el recentment creat CatComú, amb qui Podemos no ha definit encara una relació clara.

A més, els líders de Podemos destaquen la "situació de bloqueig en la que es troba des de fa mesos el partit" en referència a aquests temes cabdals, pel que la necessitat de posicionar-se és cada cop major.

Fins ara, el manifest ha recollit quasi 500 signatures i el suport de 10 cercles assemblearis del partit, fent-se notar així la bona acollida de la proposta.

El proper pas d'aquesta iniciativa serà la realització de 30 assemblees de cercles durant la setmana que ve en les que es debati com de necessari és obrir aquest procés per definir les línies estratègiques de Podem.