El fins ara president del grup parlamentari de Vox, que va ser candidat a la presidència de la Junta d'Andalusia, Francisco Serrano, ha decidit abandonar el partit que presideix Santiago Abascal però conserva el seu escó a la Cambra autonòmica.

Així es recull en l'escrit de renúncia que Serrano presentarà en el Registre del Parlament en les pròximes hores i al qual ha tingut accés Efe. Al document comunica que deixa de formar part del grup de Vox a Andalusia i passa a ser diputat no adscrit, per la qual cosa mantindrà la seva acta de parlamentari.

La decisió de Serrano es produeix després que la Fiscalia Superior d'Andalusia hagi interposat una querella criminal contra ell en considerar que hi ha indicis de frau en la subvenció de 2,5 milions d'euros que la seva empresa Bio Wood Niebla va rebre del Govern el 2016.

En l'escrit, presentat aquest dimecres davant de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), el Ministeri Públic assenyala que el delicte està tipificat a l'article 308 del Codi Penal i la querella es formula davant de l'alt tribunal andalús perquè Serrano gaudeix de la condició d'aforat en ostentar el càrrec de diputat del Parlament autonòmic.

Des del grup de Vox s'ha confirmat la recepció de la sol·licitud de Serrano en la qual anunciava la seva decisió de passar al Grup de No Adscrits i han anunciat que ha sol·licitat també la seva baixa com a afiliat de VOX.

Segons un comunicat del grup, Serrano ha justificat aquesta decisió en la seva necessitat de "centrar-se en la seva defensa jurídica alhora que en desmuntar la campanya que pretenia atacar VOX a través de la seva persona".

Segon diputat a Andalusia que abandona el partit

Des del grup parlamentari s'ha mostrat el seu respecte per la decisió de Serrano i la seva "comprensió" davant de les seves explicacions, alhora que li han desitjat "sort en el procés a què s'enfronta a partir d'ara"

A més s'ha agraït la feina realitzada per Serrano durant el temps que ha romàs adscrit al grup i ha informat que, una vegada formalitzada la seva baixa, deixarà de dependre orgànicament de qualsevol àrea d'aquesta formació.

Es tracta del segon dels dotze diputats que va obtenir Vox en les eleccions autonòmiques de desembre de 2019 que abandona aquesta formació encara que continuï en el Parlament autonòmic, després que fa uns mesos ho fes la parlamentària Luz Belinda Rodríguez, també en el grup de no adscrits.