La líder del partit ultradretà Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, ha participat aquest diumenge al míting central de la festa de Vox 'Viva 21', que ha tingut lloc a Madrid. Meloni ha fet referència al paper d'Itàlia en la no-extradició del president Carles Puigdemont dient que se sent avergonyida i ha demanat perdó "com a italiana" per la manera en què el seu país ha tractat l'entrada de Puigdemont a Sardenya.

La també ex ministra de Joventut al govern de Berlusconi ha dit en el seu discurs que en l'acte de Vox s'ha sentit com a casa perquè "hi ha un aire d'orgull nacional". Així mateix, Meloni ha destacat la importància de defensar la identitat cristiana: "Les arrels cristianes estan sent atacades, el laïcisme s'utilitza com a garrot contra el cristianisme". 

"Els monstres no som nosaltres, sinó els qui en nom de la llibertat ofereixen úters en lloguer o drogues gratuïtes", ha dit la líder ultradretana. En la seva opinió, la seva llibertat d'expressió "està sent atacada per la dictadura del políticament correcte en mans de Silicon Valley". "La pàtria està sent atacada, hem de salvar-la del model globalista…Soc una dona, soc mare, soc cristiana… no m'ho trauran", ha assegurat.

Durant l'acte Vox ha proposat suprimir de la sanitat pública les intervencions quirúrgiques "alienes a la salut", com el canvi de sexe, l'avortament o l'eutanàsia, així com derogar normes que "encoratgin l'enfrontament i la divisió" entre els espanyols, com les lleis de "memòria democràtica" o "memòria històrica".

"Alternativa patriòtica de govern"

Aquestes mesures formen part de l''Agenda Espanya', amb la qual la formació que lidera Santiago Abascal vol presentar-se als espanyols com a "alternativa patriòtica de govern". Entre les propostes s'aposta per la devolució immediata a l'Estat de les competències autonòmiques en Educació, Sanitat, Seguretat i Justícia com a pas previ a la creació d'un "estat unitari", que promogui la igualtat i la solidaritat entre espanyols.

Pel que fa a l'apartat de seguretat i defensa, recomana el desplegament de militars a les fronteres de Ceuta, Melilla i Canàries per a garantir la protecció d'aquests territoris. En el d'immigració, suggereix el tancament dels centres dels menors no acompanyats perquè creen "inseguretat als carrers", i de les mesquites fonamentalistes, a més de prohibir el seu finançament per part d'Estats o organitzacions estrangeres.

També aposta per suprimir les policies autonòmiques i la incorporació dels seus membres als cossos nacionals, així com derogar la Llei Integral de Violència de Gènere. En l'àmbit sanitari, proposa l'aprovació d'una llei de cures pal·liatives que asseguri l'assistència sanitària digna i l'acompanyament familiar, mèdic i espiritual dels malalts, i la prohibició dels ventres de lloguer.

A la festa 'Viva 21' han participat al voltant de 20.000 persones, segons els organitzadors.

 

Imatge principal: La líder del partit ultradretà Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni / Europa Press