El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha assegurat aquest dilluns que l'oferta de la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, al PP per anar junts a les eleccions autonòmiques és una "falta de respecte" a la militància.

En una entrevista a Los desayunos de TVE Igea ha recordat que Ciutadans es troba "en plena discussió d'una ponència" sobre l'estratègia de la formació. "No pot ser que, de manera unilateral, es llanci una proposta sense que es presenti una esmena a la ponència", ha afirmat.

"Error estratègic"

En aquest sentit, el dirigent ha qualificat d'"error estratègic" el moviment de Arrimadas, que ha allargat la mà al partit que lidera Pablo Casado per sumar en els pròxims comicis a Galícia, el País Basc i Catalunya.

"Quan baixem 40 escons amb el mateix programa i les mateixes persones, o el problema és de l'organització o de l'estratègia", ha asseverat Igea per després apuntar que si es persisteix en la mateixa línia el missatge que es llança és que no es vol canviar res.

"Aquí dos i dos no són quatre"

A més, el vicepresident de Castella i Lleó ha sostingut que en les coalicions electorals la suma de suports no és la convencional. "Aquí dos i dos no són quatre. Encara que fos possible matemàticament, no canvia substancialment. No ens permetria canvis a Catalunya o el País Basc", ha conclòs.

Igea s'ha expressat així al mateix temps que Arrimadas, en una altra entrevista radiofònica, ha demanat al PP que no pensi en clau de partit i accepti d'acordar amb Cs una fórmula "transversal" per a les pròximes eleccions a Galícia, en comptes de limitar aquesta opció únicament al País Basc i Catalunya.

"Crec que el debat ha de ser als tres territoris, ho hauria de ser", ha declarat Arrimadas en una entrevista en Onda Cero, recollida per Europa Press, insistint que en aquestes "circumstàncies excepcionals" no han de prioritzar els "interessos de partit".