La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, considera que "caldria verificar que la Generalitat no ha enganyat al Govern espanyol" en el finançament del procés sobiranista, ja que "els diners van haver de sortir d'algun lloc", encara que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, asseguri que no es va destinar "ni un euro" de diners públics a qüestions com el referèndum il·legal de l'1 d'octubre.

En una entrevista en RNE, Levy ha recordat que Catalunya es va beneficiar del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que "si bé era finalista i anava destinat a cobrir necessitats administratives de la Generalitat, sí que hi ha pogut haver algun tipus de martingala per enganyar".

"L'independentisme sempre ha utilitzat tots els mitjans personals públics, de temps i de diners per intentar dur a terme el seu projecte polític i per tant, crec que hem de ser molt vigilants i extremar l'observança en què efectivament no hi hagi hagut malversació de diners públics", ha assenyalat.

En aquesta línia, ha plantejat que "això és així perquè no només utilitzaria el que poden ser diners públics, ja siguin dels seus propis tributs o el que hagi pogut incórrer en falsedats de factures o intentar escapolir com unes despeses quan se n'estava pagant d'altres, sinó també de totes les institucions", entre les quals ha citat TV3, que "utilitzen com si fos seva".

"Són molt constatables tots els fets i tota la trajectòria en aquesta utilització de diners, mitjans i institucions per intentar consolidar el seu projecte. D'algun lloc van haver de sortir aquests diners per pagar, per exemple, les urnes," ha assenyalat Levy, que no dubta, en qualsevol cas, que Montoro aportarà al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, "la documentació que estigui a la seva disposició sobre aquest assumpte".