La tertúlia de tancament de campanya d'El Món a Rac 1, que ha reunit extertulians que ara van en llistes electorals, ha arrencat amb una tensa discussió entre el conseller Toni Comín -ara a Bèlgica- i la número 2 del PPC per Barcelona Andrea Levy.

Comín, que és candidat d'ERC, ha retret -insistentment- a la candidata popular que “vosaltres no teniu ningú a la presó ni a l’exili”, i ha volgut posar de relleu el “patiment” que suposa no ser a Catalunya, fins a posar d’exemple la seva mare, d’edat avançada.

Levy s’ha mostrat molt molesta amb aquestes consideracions, per assegurar que “el que feu vostès amb Catalunya sí que es patiment”, que considera que és “declarar la independència i marxar l’endemà a fer braves a Girona”, en clara referència al president Carles Puigdemont.

Encara sobre el “patiment”, la candidata popular ha sentenciat que les seves famílies “també pateixen”, ja que “m’estan assetjant permanentment” fins al punt de necessitar escolta malgrat que “no he fet res il·legal”. Comín ha reaccionat tot seguit dient que “ara el botxí és la víctima”, tot referint-se al PP.

La número 2 d’Albiol també ha ironitzat amb la presència de Puigdemont i els consellers a Bèlgica: “A l’exili? A l’òpera!”, ha exclamat, a allò que Nacho Martín Blanco, candidat de Ciutadans, ha afegit que més que exili és un “retir espiritual”.

Davant d’un debat d’allò més crispat, Jordi Basté ha reconegut que no és el que esperava, i fins i tot l’exdiputada del PSC Rocío Martínez Sampere ha demanat d’”acabar-lo” si seguia amb aquell to.