La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha assegurat que serà el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, qui pagarà "de la seva butxaca" les despeses "il·legals" del reférendum, com els 100.000 cartells propagandístics confiscats per la Guàrdia Civil en impremtes catalanes.

Levy ha destacat que les despeses esmentades incrementen la situació deficitària de la Generalitat. "Cal recordar que té un dèficit d'uns 2.000 milions d'euros. És preocupant que destinin diners a actes il·legals, en lloc de destinar-los a serveis públics," ha subratllat.

En aquest sentit, la diputada popular del Parlament ha ressaltat que la seva formació no permetrà que es destini "ni un sol euro" a fins "il·legals". "Ens sembla que llençar els diners en aquests moments és molt irresponsable", ha indicat.

"Els catalans i la resta dels espanyols no hem de pagar la propaganda independentista. Les il·legalitats seran sufragades per Junqueras", ha reiterat.

Entre el material intervingut per la Guàrdia Civil, que rondaria la tona i mitja de pes, hi ha cartells publicitaris del referèndum en els quals apareix el logotip de la Generalitat de Catalunya, així com altres en els quals expressament es convida a votar 'sí' l'1 d'octubre.

Davant d'això, Levy ha avançat que dilluns vinent, 19 de setembre, presentaran davant de Vicepresidència Econòmica del Parlament de Catalunya una bateria de preguntes amb l'objectiu de saber "qui ha estat el responsable polític" que va encarregar els impresos, a més de conèixer la naturalesa del contracte.

"Volem saber qui ha estat el responsable de l'encàrrec, el procediment de contractació, a quina empresa s'ha adjudicat i en quins termes s'ha produït l'encàrrec esmentat", ha explicat Levy.

Així mateix, ha defensat que el seu partit entén que els cartells han estat encarregats pel Govern català, atès que hi apareix logotip de la Generalitat.

"A quina aplicació pressupostària es deriva aquesta despesa? La Generalitat presentarà una demanda per ús fraudulent del seu logo?", són altres de les preguntes que formularà el PP davant del Parlament català.