La diputada de la CUP Mireia Boya ha advertit aquest matí en declaracions al 3/24 que la CUP exigirà al Govern que els pressupostos d’aquest any tinguin un “marcat caràcter social” si volen aconseguir el vot dels cupaires. Boya, que dissabte en l’acte de l’ANC es va referir al Parlament com l’annex al Zoo del parc de la Ciutadella, ha apuntat les condicions del seu grup l’endemà que el president Carles Puigdemont advertís que no preveu una pròrroga del pressupost perquè seria “tirar la tovallola abans d’hora”. També l’expresident Artur Mas ha recordat aquest cap de setmana als cupaires l’acord parlamentari que va fer possible la investidura, davant el qual Boya ha puntualitzat que aquell pacte afecta el suport per al trencament amb l’Estat espanyol, el procés constituent i el pla de xoc social. Fins i tot el responsable de DiL al Congrés, Francesc Homs, ha intervingut en el creuament de declaracions entre uns i altres per preguntar-se si les afirmacions dels cupaires són "pura estètica".

Una altra diputada, Muriel Casals (JxSí), ha estat també protagonista de la jornada, però en el seu cas arran les ferides que ha patit en ser atropellada per un ciclista. Casals, de 70 anys, ha hagut de ser hospitalitza a l'UCI de l’Hospital Clínic de Barcelona, per un “traumatisme cranioencefàlic amb un hematoma subdural que ha requerit drenatge quirúrgic”. També pateix una fractura de pelvis. Al Twitter s'han multiplicat els missatges de suport a la diputada i expresidenta d'Òmnium que precisament aquesta setmana ha assumit la presidència de la comissió d'estudi del Procés Constituent.

Tot plegat el dia que Societat Civil Catalana ha organitzat una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona sota el lema #prouprocés, que ha reunit, segons la Guàrdia Urbana, 3.500 persones i ha tingut el suport dels grups parlamentaris de Ciutadans i PP. No obstant, no només han donat suport a la manifestació aquestes formacions del Parlament. Entre els assistents han aparegut algunes banderes preconstitucionals i s'han pogut veure membres d'organitzaciones d'extrema dreta, segons ha denunciat en el seu Twitter el fotoperiodista Jordi Borràs

A l'acte de SCC s'han pogut veure banderes preconstitucionals / Sergi Alcàzar

Això no ha impedit que el secretari d'Estat d'Exteriors, Ignacio Ybañez, repiulés a través del seu compte personal el tuit que ha fet en anglès SCC per donar a conèixer la manifestació.