Cinc hores i mitja és el que s'ha allargat el consell polític de la CUP celebrat aquest matí a Artés, al Bages. Un conclave que ha ratificat les quatre preguntes sobre si investir Artur Mas i l'acord amb JxSí que les bases hauran de respondre en l'assemblea de Girona el proper 27D. En principi, el conclave s'havia de celebrar a Esparreguera, però l'afluència prevista ha obligat a canviar d'escenari.
Comptat i debatut, la CUP proposarà als 1.900 inscrits a l'assemblea quatre opcions de vot: acceptar la presidència d’Artur Mas segons un acord marc que inclou el pla de xoc; en segon terme, no investir Mas, però continuar negociant; en tercer lloc, investir Mas sense cap acord marc al darrere; i en darrer terme, anar a noves eleccions, que se celebrarien al març.
Pregunta arbre
El debat ha transcorregut de manera serena però no unitària, segons les fonts consultades per
El Nacional. Sobre la taula hi ha hagut diverses propostes. Una que plantejava fer les mateixes preguntes però més "aclarides", amb un sistema de pregunta arbre. El plantejament era triar entre si investir Mas o no, i, després, determinar si amb acord o sense. La proposta, finalment, no ha tirat endavant.
Tres preguntes
Una de les opcions del debat ha estat si eliminar una de les quatre preguntes. Concretament, la darrera, que feia jugar a Catalunya Sí que es Pot. La pregunta és: "Rebutjar el Consell de presidència encapçalat per Artur Mas i, per tant, la proposta d'acord polític. Traslladar a Junts pel Sí la responsabilitat de buscar suports més enllà del grup parlamentari de la CUP-CC a través de la nostra abstenció en el ple d'investidura. En cas que Junts pel Sí no obtingués més suports, assumir anar a unes noves eleccions". Una proposta que demana als de Lluís Rabell dues abstencions per assumir la investidura.
Vot secret
Els 1900 inscrits –només 1700 militants de la CUP– a l'assemblea de Girona podran votar amb "comandament". És a dir, un vot secret instal·lat al Pavelló 2 de Girona. D'aquesta manera s'elimina el vot a mà alçada de la jornada de debat de Manresa, que va aixecar força polseguera.