Un soldat de la Legió espanyola ha estat sentenciat a tres mesos i un dia a la presó per un delicte d'"embriaguesa en acte de servei", comès durant unes maniobres al camp Álvarez de Sotomayor, a Almeria, a la qual cosa cal afegir que durant la seva borratxera va perdre la seva pistola.

La sentència de la Sala Militar del Tribunal Suprem desestima el recurs de cassació contra la decisió del 23 de febrer del 2018, dictada pel Tribunal Militar territorial segon, que es veu ratificada en tots els seus extrems.

La sentència indica que aquest legionari, destinat al Regiment de Cavalleria Lleuger Cuirassat Reis Catòlics II de la Legió de Ronda (Màlaga), va participar en l'exercici Black Dragon 17 que es va desenvolupar durant els dies 10 a 16 de maig del 2016 al camp de maniobres Álvarez de Sotomayor.

Durant el sopar de l'últim dia d'exercicis, es van servir begudes alcohòliques (cervesa i vi) per a tot el personal que havia intervingut en les maniobres, i cap a les 06.00 hores del 16 de maig el condemnat va ser trobat al seient del copilot d'un vehicle militar Aníbal per un sergent i un caporal.

Forta olor a alcohol

Aquests van procedir a obrir la porta del vehicle per despertar-lo, van notar una forta olor a alcohol i van intentar moure el processat, però aquest no responia a cap estímul, per la qual cosa van decidir traslladar-lo adormit fins a l'entrada de la base militar i es va fer càrrec d'ell la Policia Militar.

Una hora més tard el legionari es va despertar i es va presentar davant de dos superiors "amb símptomes d'embriaguesa", dient a un tinent que s'havia quedat adormit a "diversos quilòmetres del bivac perquè havia begut alcohol" i que havia perdut la pistola que portava.

La pèrdua de l'arma va motivar que el seu cap de secció el rellevés de la seva comesa com a conductor de vehicle a fi que procedís a buscar-la, i la va trobar a un quilòmetre aproximadament de la cantina.