El diari francès Le Point assegura que a la manifestació d'aquest diumenge al matí, organitzada per la plataforma Tabàrnia, hi havia membres de la ultradreta espanyola. "Hi era present el secretari general del partit ultraconservador VOX i l'advocat Javier Ortega Smith amb l'eslògan 'Visca Tabàrnia lliure, visca Espanya', tal com es pot veure als vídeos de Twitter de la formació d'extrema dreta", informa el rotatiu. 

Le Point es refereix a Tabàrnia com una "regió de ficció destinada a lluitar contra els arguments d'independència", i explica que els manifestants han caminat fins a la seu del Govern, "on els independentistes tenen una majoria absoluta d'escons al Parlament".

L'article destaca que el moviment de Tabàrnia es va fer popular després de les eleccions del 21 de desembre passat i que va rebre el suport de Ciutadans i el Partit Popular.

El text també es fa ressò de les caretes dels manifestants amb la cara d'Albert Boadella, "investit com a president exiliat de Tabàrnia", i dels crits de "Puigdemont a prisión". Finalment l'article exposa que els partidaris de la farsa "ja han imaginat una bandera, un himne i, fins i tot, una moneda".