L'acció del Tsunami Democràtic a la Jonquera com a resposta a la sentència del judici al procés s'ha estès a la premsa internacional. Un dels principals diaris francesos, Le Monde, s'ha sumat aquest dilluns a la tarda als que poques hores després de la crida ja se'n feien ressò

"Manifestants per la independència tallen la principal carretera que connecta Espanya i França", titula la notícia del digital. En el text, se situa el tall de la zona fronterera en el context de les "protestes massives" que s'han viscut a Catalunya com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

El diari també destaca que "la frontera franco-espanyola està bloquejada per independentistes catalans" i que el tall de la circulació és de més de 20 quilòmetres.

Le Monde

Una de les intencions de Tsunami Democràtic pel tall de la frontera a la Jonquera era captar l'atenció de la comunitat internacional. Objectiu aconseguit. L'acció "més ambiciosa" de la plataforma que canalitza la resposta ciutadana a la sentència ha omplert en pocs minuts les portades de la premsa internacional

Els primers a informar sobre el bloqueig fronterer han estat els portals digitals francesos

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat