Una de les intencions de Tsunami Democràtic pel tall de la frontera a la Jonquera era captar l'atenció de la comunitat internacional. Objectiu aconseguit. L'acció "més ambiciosa" de la plataforma que canalitza la resposta ciutadana a la sentència ha omplert en pocs minuts les portades de la premsa internacional

Els primers a informar sobre el bloqueig fronterer han estat els portals digitals francesos

L'indépendant

"Tsunami Democràtic bloqueja la frontera a la Jonquera, l'A-9 aturada", titula L'indépendant. El rotatiu de Perpinyà destaca que l'acció s'ha dut a terme amb manifestants "companys de la Catalunya Nord" i que la circulació a l'AP-7 està aturada en els dos sentits de la marxa.

Actu Tolouse

El digital Actu Tolouse explica que els independentistes bloquegen la carretera cap a Espanya i s'asseuen a la frontera. El diari defineix el Tsunami Democràtic com el grup d'origen de "les impressionants manifestacions independentistes" i en posa d'exemple el bloqueig de l'aeroport de Barcelona. 

"Des de primera hora del matí centenars de manifestants bloquegen l'autopista A-9 al Pertús, al costat francès, i a la Jonquera, al costat espanyol", apunta la notícia. Explica que els mobilitzats duen provisions alimentàries, taules i cadires i assegura que el tall s'allargarà tres dies, fins dimecres.

actu tolouse

20 Minutes

El 20 minutes de Montpellier alerta que és impossible accedir a Espanya per l'autopista A-9 i que els vehicles han de desviar-se per les sortides Perpinyà-Sud o pel Voló.

20 minutes Montpeller

Der Spiegel

El Der Spiegel es fa ressò del tall al pas fronterer i es destaca el malestar a l'estat espanyol després dels resultats electorals del 10-N. "Els independentistes catalans bloquegen la frontera amb França", diu el titular del principal setmanari alemany. El text comença així: "Madrid queda molt lluny d'un govern estable i la qüestió catalana divideix encara més el país. L’endemà de les eleccions, els independentistes catalans han bloquejat una de les artèries principals a la frontera francesa".

Der Spiegel la Jonquera

France24

El canal de notícies France24 retransmet en directe la situació a la frontera. 

The Straits Times (Singapur)

A Singapur el The Straits Times argumenta el tall de la frontera com una "nova protesta per la condemna als nou líders catalans a una llarga pena de presó". També vincula el tall de l'AP-7 a la Jonquera a les eleccions espanyoles, "en què el socialista Pedro Sánchez va sortir com a guanyador, però es va debilitar, mentre que el partit d’extrema dreta Vox va pujar al tercer lloc".

Singapur

Le Monde

"Manifestants per la independència tallen la principal carretera que connecta Espanya i França", titula la notícia del digital. En el text, se situa el tall de la zona fronterera en el context de les "protestes massives" que s'han viscut a Catalunya com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

El diari també destaca que "la frontera franco-espanyola està bloquejada per independentistes catalans" i que el tall de la circulació és de més de 20 quilòmetres.

Le Monde

The Telegraph

The Telegraph explica que el Tsunami utilitza la desobediència pacífica i que l'acció s'emmarca en les successives "protestes massives" a Catalunya des de l'octubre com a resposta a la sentència del Suprem.

the telegraph

Reuters

L'agència de notícies britànica Reuters també s'ha fet ressò del tall a la Jonquera destacant que els manifestants bloquegen l'autopista que connecta Espanya i França. alhora hi han afegit un vídeo de la situació a l'AP-7 d'aquest matí.