La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat aquest dimecres que està "convençuda" que el Govern podrà "generar un clima de confiança, de treball conjunt i de resposta a les demandes de la ciutadania" al Debat de Política General, que tindrà lloc el 27 i 30 de setembre. Aquest mateix dimecres, els representants de relacions institucionals amb el Parlament de cadascun dels Departaments s'han reunit per "donar el tret de sortida" al curs polític i s'han conjurat per treballar conjuntament les propostes de resolució que portaran al Debat de Política General: "Seran ambicioses i demostraran la voluntat de complir el pla de Govern", ha indicat Vilagrà. La titular de Presidència ha subratllat que, enmig de la crisi entre ERC i Junts, ambdues formacions que formen el Govern segueixen "treballant per reconstruir lleialtats i la confiança".

Encara sobre les tensions amb Junts, Vilagrà ha assenyalat que "treballar amb ultimàtums no és la millor manera de treballar" i ha insistit en el fet que estan centrats "a fons" en les propostes de resolució del debat del 27 i 30 de setembre. Sobre la taula de diàleg, la republicana ha recordat que "el calendari és molt clar" i que "d'aquí a finals d'any hem de tenir propostes concretes sobre desjudicialització". "És evident que un procés de negociació no és fàcil", però cal "tenir paciència" i "trobar sortides".

"No acceptarem el dúmping fiscal"

Davant el rebombori que estan causant Andalusia i la Comunitat de Madrid amb la supressió de l'impost de patrimoni —i amb Juanma Moreno convidant els empresaris catalans a tributar al territori andalús—, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha afirmat que la proposta del popular "està fora de lloc perquè promou la lluita entre territoris, nosaltres no acceptarem el dúmping fiscal". "És absurd apostar per models neoliberals com el d'Andalusia, des de la Generalitat preferim propostes redistributives que reforcin l'estat del benestar i els serveis públics", ha precisat la republicana.

En referència a l'ofensiva d'Andalusia, la consellera Laura Vilagrà ha afegit que "Catalunya disposa d'un sistema econòmic i social molt potent". "Les empreses estan aquí perquè hi ha un model industrial i de serveis important", ha subratllat Vilagrà, que ha reivindicat que el Govern treballa "perquè el model productiu català sigui fort". Alhora, la titular de Presidència ha urgit l'Estat a invertir en infraestructures.

Aquest dimecres, la consellera Laura Vilagrà s'ha reunit amb la presidenta del departament francès de Pirineus Orientals, Hermeline Melherbe, i amb la diputada de programes europeus de la Diputació de Girona, Montserrat Mindan. La trobada ha servit per segellar la renovació del conveni de col·laboració entre les tres institucions. Vilagrà ha defensat que això servirà per posar en marxa projectes conjunts de "lluita contra el canvi climàtic, defensa de la cultura i desenvolupament territorial". Les tres institucions han presentat una candidatura a un programa interregional de la Unió Europea, que haurà de ser validat a finals d'any, i que disposarà d'un finançament de 6 milions d'euros. Aquesta estarà dirigida a "petits projectes territorials".