La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha publicat aquest 25 de novembre, dia per l'eliminació de la violència contra les dones, un etern llistat de tots els insults només en els últims cinc mesos. La presidenta suspesa del Parlament ha compartit aquest llistat per Twitter, coincidint també amb l'esbroncada al Congrés dels Diputats després que Vox insultés Irene Montero, assegurant que l'únic mèrit de la ministra ha estat "haver estudiat a fons Pablo Iglesias", fundador de Podemos i la seva parella. "La violència política la patim cada dia les dones que ens dediquem al servei públic. La millor via per posar-hi fi és una sororitat coherent i perenne perquè les solidaritats intermitents o interessades també esdevenen, paradoxalment, violència política", ha escrit Borràs en una piulada, per després compartir tot el reguitzell d'insults que ha rebut, gairebé una setantena. 

"Contumaz delincuente, desalmada, mezquina, fascista, corrupta, golpista, renegada miserable, sinverguenza, delincuente declarada, psicòpata, immoral, indecente, indeseabe, miserable imputada, hija de puta caradura, hija de puta y ladrona, hija de puta, vedette, diva, acèrrima independentista, superba, descarada, grollera per naturalesa, racista, supremacista, monstre, egòlatra, boja, miserable, escòria, choriza, residuo, bruixa, friki, áspid, lazi-choni, corrupta nazi, perra catalana indepe, manipuladora, sucia, bastarda, desleal, cerda, travelo, lletja, fea, geganta, caballo, abjecta, mentidera, egocèntrica, pija, d’extrema dreta, ignorant, “més curta que les mànigues d’una armilla”, Lady Selfies, Lady Trapis, Lady Trump Catalana, té l’atractiu d’una cantimplora rovellada plena d’aigües fecals, motomami amb genètica anarcoburgesa, Evita Perón del Xino.". Aquest és el llistat complet que ha volgut compartir Laura Borràs. 

Uns insults que no es poden normalitzar 

Per acabar aquest enfilall per denunciar la violència que pateixen les dones a la política dia si i dia també, sovint amb missatges a través de les xarxes socials i anònims, però també en persona. "Des d’una perspectiva de salut democràtica no podem normalitzar aquests atacs. Ni quan són a 600 quilòmetres ni quan són km 0", ha escrit la presidenta suspesa del Parlament, en referència a l'atac que va patir Irene Montero des de la tribuna del Congrés quan una diputada de Vox, Carla Toscano, en ple debat de la llei del "només sí és sí", va criticar a Montero per haver dit que la judicatura és masclista quan "l’únic mèrit” de la ministra és “haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”.