La presidenta de Junts per Catalunya i presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, ha considerat que el reglament de la Cambra s'ha aplicat de forma arbitrària amb relació a la seva persona, segons exposa en una entrevista a Europa Press. Borràs ho exemplifica amb el fet que la Mesa va rebutjar aplicar l'article 25.4 al diputat d'ERC Josep Maria Jové i l'ara exdiputat Lluís Salvadó davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'obrir-los un judici oral pels preparatius de l'1-O. 

"Hi ha una aplicació del 25.4 a la carta. És com s'aplica en aquest moment el reglament del Parlament. La voluntat de fer complir segons què al Parlament canvia. No sé si canvia d'estiu a la tardor. Podríem dir que sí, que s'aplica un 25.4 d'estiu i un 25.4 de tardor", ha afirmat la líder de Junts. En el cas que esmenta Borràs, els membres de la Mesa d'ERC, Junts i la CUP van votar en contra de la suspensió de Jové i Salvadó. 

"Per no aplicar-ho, s'ha dit que el fons de la qüestió era diferent. No havíem quedat que no entràvem al fons de la qüestió? Això evidencia l'arbitrarietat de la decisió i la voluntat de persecució política, i això és extraordinàriament greu", ha qüestionat Borràs. En el seu cas, la Mesa es va decantar per aplicar aquest article pel cas que té obert per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Seguirà assistint als plens del Parlament 

La presidenta de Junts ha assegurat que seguirà assistint als plens des de la tribuna de convidats. Ho seguirà fent per evidenciar el que consira una injustícia. Sobre la situació actual al Parlament ha assegurat que manté el contacte amb la vicepresidenta en funcions de presidenta de la Cambra, Alba Vergés. Tanmateix, ha assenyalat: "Últimament ja ni m'esmenta. Abans hi havia una cortesia mínima, que ara mateix tampoc no es produeix"

La unitat de Junts i el cas Dalmases

Junts per Catalunya viscut uns mesos d'intensos canvis i els rumors d'una fissura en el si del partit han pres volada. Borràs ha remarcat que es treballa "per la unitat" en la formació. "Sempre he apostat per integrar, mai per expulsar, per sumar i multiplicar. Perquè per restar i dividir ja tenim els nostres oponents", ha assegurat.

Preguntada pel cas de Francesc de Dalmases, Borràs ha apuntat que aquest s'ha fet servir per "debilitar" el partit i la seva persona, la qual cosa considera evident. Ha insistit que Dalmases s'està recuperant d'una "dolència cardíaca" i ha evitat entrar en més detalls de la seva salut i la seva reincorporació.