"La Crida és un moviment social que molta gent té ganes d'encasellar sota l'etiqueta de partit polític", ha exposat la consellera de Cultura, Laura Borràs, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. "Té un objectiu comú" i ha afegit que "la Crida nacional per la República Catalana és una manera de fer política al segle XXI". "Ha fet que persones procedents d'ideologies diverses puguin unir-se" i ha recalcat que "hem de fer passos endavant per arribar a aquest objectiu".

Per Borràs, la Crida "és un moviment que vol aplegar tothom. Tothom que vulgui el mateix". "Hem de voler i poder fer-la tot junts", ha explicat. "És una organització. El dia que s'hagi de fer política, quan s'hagi aconseguit l'objectiu es dissoldrà", ha repetit. "Si es converteix en partit serà per concórrer electoralment un objectiu per sobre dels partits". "Es pretén que tot això pugui quedar aglutinat en un espai polític que tingui per objectiu la consecució de la independència i de la república catalana". Precisament per això, la consellera ha justificat que hi pugui haver gent de molts entorns diferents

"És dur tenir persones a la presó"

"Si no ho fem junts no ho farem", ha comentat. "És dur tenir persones a la presó. És duríssim quan tornes de Lledoners, de Puig de les Basses o del Catllar. Això fa molt mal a les persones i al seu entorn. Hem de poder sobreposar-nos perquè tot això no torni a passar".

"Vaig entrar a la llista del president Puigdemont perquè vaig pensar que si no érem capaços d'anar junts en aquest moment no sé quan serem capaços. És un objectiu que comparteixen moltes persones", ha ressaltat.

Preguntada pels cupaires, Borràs ha insistit que "hem arribat a molts acords amb la CUP". "La CUP és evident que es planteja anar amb una llista pròpia" i ha argumentat que "els partits tenen unes necessitats que, en aquests moments, han de deixar de costat per posar per davant l'interès comú". "El que volem és arribar a un objectiu comú per tothom" i ha exposat que "ja decidirem quan hi arribem quines polítiques fem".

"És un moment en què els partits haurien d'apartar-se i deixar fer la feina per arribar a aquell objectiu. L'estratègia ha de ser única i compartida. No hem d'estar en disquisicions", ha conclòs.

Sobre el judici de l'1-O, Borràs ha insistit en què "hi haurà una resposta unificada perquè és una agressió a tot el país". "El país ha de donar resposta a aquesta situació d'emergència". I ha afegit que "els judicis tancaran aquest procés" i que per tant, "el govern donarà suport a la vaga".