Laura Borràs ha fet una crida a la "calma" davant del relat fals que intenta "quallar" sobre les detencions dels CDR. "Es vol equiparar el moviment cívic, pacífic i democràtic amb la violència", ha lamentat la portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés dels Diputats.

Borràs assenyala que darrera aquest fals relat hi ha certs mitjans de comunicació, la decisió de l'Audiència Nacional d'empresonar els detinguts i fins i tot els vídeos de la Guàrdia Civil "que semblaven més falques de publicitat, perquè només cal trucar a un domicili per entrar". Al seu parer es tracta d'intentar desestabilitzar l'independentisme.

També ha apuntat cap alguns partits polítics. "Sabem que no som violents i amb contundència hem de refermar-nos contra el relat i un intent d'articular una realitat que és falsa".

 Després que els independentistes detinguts per la Guàrdia Civil hagin entrat a la presó, la diputada ha subratllat que Catalunya té "persones de pau a la presó acusades de violència". Per aquesta raó ha fet una crida a "no acceptar el relat" i seguir demostrant "que som cívics i democràtics". "Només amb aquests mitjans aconseguirem el que volem aconseguir", ha afegit.