La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha acusat la mesa del Parlament de ser un actor més de la repressió que pateix Catalunya amb la retirada del seu escó i de vulnerar els drets dels electors. Borràs ha considerat "molt greu" que la Mesa li hagi retirat l'escó de diputada "de manera voluntària" sense haver esperat el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC). En una entrevista aquest divendres a El Matí de Catalunya Ràdio, Borràs ha defensat que fer una cosa que vulnera els drets dels electors "em sembla greu, és més que un error. I fer-ho en un context de repressió en el qual ets un actor més d'aquesta repressió també em sembla greu". Borràs ha admès que la retirada del seu escó com a diputada del Parlament era una "crònica d'una mort anunciada" però ha afegit que no esperava que la Mesa ho fes motu proprio.

Laura Borràs ha volgut marcar les diferències entre el seu cas i el de l'exdiputat de la CUP Pau Juvillà, que va perdre l'escó sota la seva presidència, i ha assegurat que no existeix cap paper signat per ella on demani que es retiri l'escó a Pau Juvillà, en canvi, ha afirmat que sí que es trobaran la seva signatura a totes les convocatòries on el convocava com a diputat al Parlament. En aquest sentit, ha defensat que cada acció que es fa al Parlament de Catalunya té conseqüències. Segons ha dit, ella va defensar l'escó de Juvillà "fins on el diputat va voler". I ha remarcat que llavors es va fer un "front comú antirepressiu" i hi va haver reunions entre els partits independentistes per abordar la qüestió. 

Junts no està buscant relleu per a Borràs

Borràs ha negat taxativament que Junts per Catalunya hagi decidit presentar candidatura a la presidència del Parlament per substituir-la. En aquest sentit, ha defensat que no han abordat aquesta qüestió perquè "no hem volgut mai canviar de pantalla, no hem volgut mai avançar-nos als esdeveniments". Borràs considera que fer-ho suposaria "d'una banda, normalitzar-ho; i de l'altra col·laborar amb què la situació sigui així". Preguntada directament si és partidària que Junts mantingui la presidència, no ho ha volgut avançar i ha dit que ho dirà als òrgans de decisió del partit. Divendres que ve hi haurà un ple extraordinari per escollir la nova presidència de la cambra catalana.

La secretària segona de la mesa del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, propera a Borràs, va assegurar en una roda de premsa que la direcció del partit "escoltarà" la proposta que faci la presidenta sobre com procedir després de la retirada del seu escó. En l'entrevista, Borràs no ha entrat a valorar si l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, situada en el sector pragmàtic del partit, seria un bon relleu a la presidència del Parlament. Tanmateix, sí que ha dit que el dirigent de Demòcrates de Catalunya Antoni Castellà, que entrarà com a diputat després de la retirada de l'escó de Borràs, serà “un magnífic diputat” i, en conseqüència, seria “un magnífic president del Parlament”.