L'esperada intervenció d'Alberto Núñez Feijóo a la reunió del Cercle d'Economia, la primera després de la convocatòria d'eleccions de Pedro Sánchez, ha començat amb el record del líder del PP a Josep Piqué, polític català que va morir el passat mes d'abril. Després de destacar que es tracta d'un important referent per ell i un dels grans amics que ha fet en la política, ha assegurat que li traslladarà el seu afecte la pròxima vegada que el vegi, una frase que ha provocat la confusió del públic. Tot i que en tot moment Feijóo ha parlat de Josep Piqué en passat, aquesta frase sobre el seu retrobament ha fet semblar que el gallec s'havia oblidat momentàniament de la mort del seu company.

Feijóo ha lloat la figura de Piqué i ha recordat que va ser ell qui el va acompanyar en l'edició del 2022 de la reunió del Cercle d'Economia, que acostuma a visitar any rere any. Així, l'ha descrit com un dels "millors amics que m'ha regalat la política" i també "com un servidor públic excepcional, catalanista, espanyol i europeu. Militant de la llibertat i la concòrdia". A més, ha assegurat que cada vegada que trepitja Catalunya, cosa que ha fet sovint en els últims mesos com a president del PP, se'n recorda de l'exlíder dels populars catalans i ha estat llavors quan ha assegurat que li traslladarà el seu afecte la pròxima vegada que es vegin.

La intervenció de Feijóo al Cercle d'Economia

A banda d'aquest curiós inici, Feijóo ha reconegut en la seva intervenció davant els socis del Cercle que el seu partit ha comès errors en la gestió de la qüestió catalana, que passen per no haver-se-la pres prou seriosament." A vegades, encara que creguis que tens raó, si mires enrere i ningú et segueix t'has de replantejar no tant el que penses sinó com ho expliques", ha reflexionat Feijóo sobre aquests errors comesos a Catalunya. En aquest sentit, ha considerat que es van equivocar a l'hora de considerar que la problemàtica amb Catalunya era "una cosa que no es podia abordar i ho vam tractar com si fos crònic". "Va ser un error", ha lamentat Feijóo. Sobre el país també ha deixat clar que per ell, "Catalunya és un dels motors d'Espanya i si Catalunya no va bé, Espanya tampoc i al contrari".

A més, l'expresident de la Xunta de Galícia també ha tret pit d'haver nascut en un "lloc perifèric", fet que l'ajuda a tenir més perspectiva, segons ell, sobre el que succeeix i es respira arreu del país: "Sé que Espanya no és només el que passa a Madrid, perquè Madrid no és Espanya. Sé que el català i el gallec són llengües espanyoles i jo a Galícia sempre parlo en la meva llengua materna", ha insistit Feijóo, que també ha aprofitat l'ocasió per criticar que Pedro Sánchez hagi decidit no assistir finalment a la reunió del Cercle i hagi enviat a la vicepresidenta Calviño per substituir-lo.