El president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, ha sortit en suport de la ministra de Defensa, Margarita Robles, després que aquesta ha justificat l'espionatge de més de 60 polítics, periodistes i professionals diversos de Catalunya amb el programa Pegasus. "En el controvertit afer que s'ha debatut avui al Congrés, tot el meu suport a Margarita Robles, ministra de Defensa, pel seu sentit d'Estat i la seva defensa de la llei, i el sentit comú", ha indicat Lambán.

Margarita Robles ha posat aquest dimecres la cirereta al pastís. Després d'estar una setmana defensant de forma reiterada la tasca del Centre Nacional d'Intel·ligència, sempre "complint la legalitat", avui ha arribat a justificar l'espionatge polític. Ho ha fet en la sessió de control al Congrés dels Diputats, on s'ha anat de la llengua en una resposta a la diputada cupaire Mireia Vehí: "Què ha de fer un Estat quan algú vulnera la Constitució? Què ha de fer quan es declara la independència o anima desordres públics? Què ha de fer quan té contactes amb qui ha envaït Rússia?". Una Robles que ha mantingut el seu to desafiant contra l'independentisme i no s'ha aturat aquí: "Què passa quan es hackegen webs com la del SEPE o mòbils de ministres? Vostès ara són víctimes perquè els convé". Després d'aquestes polèmiques paraules, des de l'equip de la ministra de Defensa han assegurat amb voluntarisme que la dirigent socialista "no ha justificat res" sinó que simplement ha "constatat" tot el que va passar a Catalunya el 2017.  

Durant la sessió de control, la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, l'ha instat a investigar-ho. "Si no ho fan, tots vostès són còmplices (...) Per acció o per omissió, el senyor Pedro Sánchez és el màxim responsable de l'espionatge a l'independentisme". Nogueras ha assegurat que el CNI és "només la punta de l'iceberg". Per la seva part, la diputada cupaire Mireia Vehí ha advertit que "no és un Estat que es pugui dir democràtic" i ha denunciat que "quan es tracta de salvaguardar la unitat d'Espanya, tot s'hi val". I Aitor Esteban (PNB) li ha preguntat "què se n'ha fet d'aquella jutgessa progressista" que era Robles i ha denunciat "uns paràmetres més dignes de Moscou que de Madrid". Només Inés Arrimadas ha tancat files amb els espies i no amb els espiats.