L'embolic que ha provocat el president d'Aragó, Javier Lambán, fent saltar pels aires l'acord que havia tancat el comitè tècnic sobre els Jocs Olímpics d'Hivern l'haurà de desfer el Comitè Olímpic Espanyol (COE), segons el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha recordat que és el COE qui s'ha encarregat de coordinar els treballs tècnics i per tant "haurà de dir com continuar de cara al futur". Pel que fa Catalunya, Aragonès ha deixat clara la posició del Govern: "Hem arribat a una posició molt raonable en què tothom pugui sentir-se protagonista. No contemplem cap altra opció que no sigui el manteniment de l'acord a què vam arribar fa una setmana".

 

Dilluns el COE va enviar al govern espanyol, català i aragonès l'acord del comitè tècnic sobre el repartiment de les diferents proves al territori. Aquest pacte s'havia de signar aquest divendres, però el mateix dilluns el govern aragonès va expressar les seves reticències, que tot seguit va rubricar Lambán assegurant que el pacte era desequilibrat.

Aragonès ha evitat entrar en polèmica amb l'executiu de l'Aragó i ha assegurat que la seva estratègia en aquesta relació ha estat sempre "no incrementar el conflicte". Això no obstant, ha insistit un cop i un altre que "hi ha una proposta tècnica consensuada" després de setmanes de treball, que al Govern li sembla bé i que el tirarà endavant. "Estic convençut que acabarem anant per aquest camí", ha assegurat.

No s'ha negociat el nom

No ha volgut entrar a valorar si les raons de Lambán per provocar la polèmica obeeixen a l'intent de cara a pressionar el Govern per a la negociació dels nom dels Jocs, amb l'objectiu que es denominin només Pirineus, sense la presència de la marca Barcelona. Ha deixat clar que fins ara l'acord és per concretar el repartiment de les proves entre els dos territoris i que la resta de debats arribaran en el seu moment.

Pel que fa la consulta que s'ha de fer a Catalunya, ha insistit que aquesta setmana o en els propers dies s'acabarà de concretarà l'àmbit de la consulta