Les paraules de Pablo Iglesias aquest diumenge, a l'assemblea programàtica de Catalunya en Comú Podem, no han deixat ningú indiferent. El secretari general de Podemos ha acusat l'independentisme d'haver "contribuït a despertar el fantasma del feixisme", en referència a l'auge de l'extrema dreta als carrers catalans. Immediatament, les xarxes s'han encès. Diverses personalitats i usuaris han rebatut les paraules del dirigent morat, que s'ha erigit com la solució enmig dels dos blocs.

El periodista i productor Toni Soler ha interpel·lat Iglesias directament. "I no serà que l'independentisme els fa por i vosaltres ja no?", li ha preguntat en una piulada al seu compte de Twitter.

La diputada de la CUP i cap de llista per Lleida, Mireia Boya, ha optat per la ironia: "Culpar la víctima dels atacs del botxí és molt d'esquerres i de canvi, i tal".

Albano-Dante Fachin, que justament va dimitir com a secretari general de Podem després d'enfrontar-se a Iglesias, també s'ho ha pres amb ironia: "En Pablo té raó. De la mateixa manera que quan Allende va despertar el fantasma de Pinochet. Que malament, tot".

El politòleg Jordi Muñoz hi ha dedicat un fil, denunciant un argument que considera "especialment cínic". Ha recordat que "aquesta mena de reacció espanyolista d'aquestes setmanes és calcada a la de 2006 amb la reforma de l'Estatut, a la de 1932 amb l'Estatut de Núria i a la de 1918-19".

Per la seva part, l'escriptor gallec Suso de Toro també s'ha dirigit directament a Iglesias: "Però si era allà és que aleshores no era un fantasma. O atribueixes els independentistes poders taumatúrgics divins?".

Molts altres usuaris també han volgut mostrar rebuig per les paraules del secretari general de Podemos: