Susana Díaz, presidenta de la Junta d'Andalusia, ahir al comitè federal del PSOE / EFE

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dilluns que si el PP fracassa en el seu intent de formar govern, ell assumirà la seva "responsabilitat" i "convocarà totes les forces polítiques" per intentar arribar a un acord. Això sí, ha assegurat, mentre que altres partits s'han "apressat" a posar "línies vermelles", ell cridarà la resta de forces "amb una condició prèvia": la "renúncia a qualsevol plantejament que impliqui la fractura de la convivència entre espanyols".

Davant del comitè federal del seu partit, reunit a Ferraz per valorar el resultat de les eleccions generals del 20D i analitzar la situació política que deixen, Sánchez ha insistit que el PSOE no "governarà a qualsevol preu".

A partir d'aquí, el líder dels socialistes ha recordat que, a les eleccions municipals i autonòmiques que s'han celebrat aquest any, tots els seus companys han tingut el suport de Ferraz per establir pactes que els han permès liderar el canvi i governar "en milers d'ajuntaments, en la majoria de diputacions i en la majoria de comunitats autònomes".

"Tots els companys i companyes que avui dirigeixen les institucions vau comptar amb la confiança d'aquesta direcció federal, que sempre va saber que dialogaríeu i actuaríeu segons l'interès general dels vostres veïns, i veïnes, dels vostres municipis i de les vostres regions", ha dit.

Sánchez els ha donat a tots les gràcies per aquesta "feina ben feta" que ha permès "iniciar el camí" i ha dit que vol "saber" d'aquesta "experiència i col·laboració amb altres formacions polítiques tant a l'esquerra com a la dreta", perquè "arribat el cas" serà d'"extrema utilitat". "No sobra ningú, us necessito a tots i a totes", ha recalcat.