El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha anunciat en una entrevista a Telecinco que el partit durà mocions contra els indults als presos polítics a tots els ajuntaments d'Espanya. Aquesta mesura té com a objectiu que el PSOE es retrati davant del "pagament polític" que segons el dirigent popular implicaria indultar els encausats pel procés. Descartant la mobilització al carrer, García Egea ha anunciat que aposten per aquesta "revolució silenciosa" des dels consistoris. 

Mentre que el partit d'ultradreta Vox ha convocat mobilitzacions per mostrar el seu rebuig a l'indult, el PP es planteja optar per una "resistència cívica" a través de les institucions, segons ha declarat García Egea. El número dos ha expressat que des del partit Popular consideren que poden exercir prou pressió contra el govern socialista a través de la confrontació als plens dels "8.000 ajuntaments d'Espanya".

"Creiem que les mocions són una forma efectiva d'aconseguir-ho, per veure què votaria el PSOE de García Page i si és una cosa diferent del que pot votar el PSOE de Ximo Puig per la seva proximitat o no amb Pedro Sánchez", ha destacat el número dos del PP.  

García Egea ha assegurat que el seu partit està convençut que la pressió "institucional" que plantegen ha de "funcionar". També ha assegurat que el PP es troba preparat per recórrer al Tribunal Suprem en el moment en què es concedeixin els indults. 

Intransigència en tots els fronts

La posició del Partit Popular respecte als indults és rígida i, aparentment, compartida per tots els membres. El líder dels populars, Pablo Casado, ha mantingut una posició bel·ligerant contra el govern socialista en aquesta qüestió, i ha arribat a acusar Pedro Sánchez de traïdor

El PP ha acusat el PSOE de voler "reescriure" la sentència de l'1-O, segons recull Europa Press. Els populars consideren que Sánchez ha perdut el "pols" contra els independentistes i que ara només intenta mantenir el seu lloc a la Moncloa. 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha reclamat a Casado que se sobreposi a la seva posició en pro de la concòrdia i li ha recordat, en repetides ocasions, que el PSOE va donar suport al PP quan es va implantar el 155, una actitud que espera que els populars adoptin amb ells. 

 

Imatge principal: Teodoro García Egea, secretari general del Partit Popular / Efe