Cap problema greu durant les primeres hores d'aquest 20D. La jornada de les onzenes eleccions generals ha començat amb total normalitat. Luís Aguilera, sotssecretari de comunicació, ha anunciat uns minuts abans de les 11 del matí que ja s'havien obert el 100% de col·legis electorals.

En una roda de premsa, acompanyat de la secretaria d'Estat de comunicació, Carmen Martínez Castro, han assegurat que les 57.511 meses s'ha constituït sense incidents. Només hi ha hagut alguns problemes anecdòtics, com falta de documentació o absència d'algun membre, que ja han estat resolts.

Més seguretat

Aquests comicis compten amb un desplegament de seguretat superior al normal ja que són els primers que se celebren sota el nivell 4 d'alerta terrorista. Els representants del Govern han recordat que s'han mobilitzat 91.702 agents dels cossos de seguretat de l'Estat que vetllaran pel correcte desenvolupament d'aquests comicis. Es tracta de 1.700 agents més que per les eleccions generals de l'any 2011.

Participació i resultats

Luís Aguilera i Carmen Martínez tornaran a comparèixer a les 14:30 davant dels mitjans per oferir les primeres dades de participació i comentar el desenvolupament de la jornada. La segona compareixença en que donaran més dades de participació serà a les 18:30, una hora i mitja abans que els col·legis tanquin a les 8 del vespre.

Finalment, a les 22:30, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de l'Interior i candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, donaran informació sobre els resultats provisionals de l'escrutini.