La fiscalia de Madrid ha sol·licitat l'arxivament de la investigació contra l'exministra de Sanitat Carmen Montón per presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació en relació amb el seu títol de postgrau a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) de Madrid després d'una denúncia anònima.

El ministeri públic no veu indicis de delicte en l'obtenció del màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l'exministra en 2010-2011 i les presumptes irregularitats dels quals van motivar la seva dimissió.

El setembre passat, la titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, va incoar diligències prèvies arran d'una denúncia anònima i va demanar a la universitat documentació sobre els estudis de postgrau de l'exministra socialista.

Després de l'obertura de diligències, va donar trasllat a la fiscalia perquè es pronunciés sobre això. Ara, el fiscal entén que Montón no ha de declarar com a investigada. La jutgessa ja ha donat trasllat a les parts perquè es pronunciïn sobre aquesta petició.

Després d'esclatar el cas, Carmen Montón va presentar la seva dimissió com a ministra en el govern de Pedro Sánchez defensant la seva "honestedat" i assegurant que no havia comès cap irregularitat.