_MG_0543

La CUP no ha quedat convençuda del discurs d'investidura d'Artur Mas pronunciat aquesta tarda i continua entestada a no investir-lo president. En una compareixença posterior de tot el grup parlamentari, que ha "aplaudit normal" les paraules de Mas, no considera que hagi fet "cap picada d'ullet" a les seves demandes. Comptat i debatut, els cupaires veuen bé els "propòsit d'esmena" a les retallades, valoren que consideri que no hi ha terceres vies, troben insuficient l'autocrítica per haver liderat l'austeritat, i li han retret "l'absència clamorosa de crítica a la corrupció".

Un discurs de marcat accent social i girat a l'esquerra no ha estat prou per convèncer els diputats de la CUP. De tota manera, el diputat Albert Botran, que ha actuat de portaveu en funcions, considera que el discurs del candidat ha tingut "elements positius de reconeixement" i un "cert propòsit d'esmena" a les polítiques d'austeritat. Ara bé, els ha semblat "insuficient" que no hagi entonat el mea culpa per haver liderat aquestes retallades des de la Generalitat.

La CUP ha lloat el "reconeixement a la lluita històrica de l'independentisme" i la constatació "de les vies mortes de l'autonomisme".  Mas, segons els cupaires, ha deixat de banda avui el camí de l'autonomisme recordant la llista de "promeses incomplertes".

Els diputats de l'esquerra anticapitalista, però, han carregat fort per "l'absència clamorosa i injustificada d'autocrítica en l'àmbit de la corrupció". "Sobre la corrupció, que ha afectat la credibilitat de la política i pot afectar la credibilitat del procés sobre alguns protagonistes, no s'hi pot passar de puntetes", han sentenciat.