Una imatge del consell polític d'aquest matí.

Llarga reunió, cinc hores i mitja, del poderós consell polític i del Grup d’Acció Parlamentària de la CUP que aquest matí s’ha reunit a Cal Sitges d'Artés, al Bages. El punt calent del conclave era aprovar provisionalment el reglament de l’assemblea, que l’haurà de ratificar el mateix 27D. El document definitiu, superades les esmenes, ha quedat pràcticament igual com estava plantejat.

Comptat i debatut, la CUP proposarà als 1.900 inscrits quatre opcions: acceptar la presidència d’Artur Mas segons un acord marc que inclou el pla de xoc; en segon terme, no investir Mas, però continuar negociant; en tercer lloc, investir Mas sense cap acord marc al darrere i en darrer terme, anar a noves eleccions.

Deixant de banda la literatura, la CUP preguntarà si investir Mas o no investir-lo a través d’unes votacions eliminatòries. Seran successives per eliminació; la que menys suport rebi en quedarà fora, o bé guanyarà la primera que assoleixi el 50% dels vots. Unes votacions que ara per ara tenen un pronòstic imprevisible.

Girona, no Esparraguera

El consell polític també ha decidit canviar la ubicació de l’assemblea perquè l’aforament ha deixat petit el teatre d’Esparraguera. Finalment, el conclave se celebrarà al Palau 2 de Girona. En el consell també s’ha acomiadat el diputat per Lleida Ramon Usall, que plega per motius personals. En el seu lloc entrarà al Parlament l’aranesa Mireia Boya.