La CUP ha plantat el director de la Policia, Albert Batlle, que aquesta tarda compareix a la comissió d'Interior del Parlament. Els cupaires no han amagat mai les seves crítiques cap al responsable de la Policia, a qui responsabilitzen de les actuacions dels Mossos contra els seus càrrecs electes.

A la mateixa hora que Batlle compareix, la CUP ha convocat la premsa als passadissos de la Cambra, a pocs metres de la comissió, per valorar la decisió del jutge d'arxivar la causa contra l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per delicte electoral arran el fet de penjar l’estelada al balcó de l’Ajuntament.

Fonts de la CUP asseguren que no es tracta "ben bé" d'una plantada i es limiten a atribuir la seva absència a una agenda molt plena i a que el tema que es tracta avui "no és prioritat" per als seus diputats. Amb tot, el gest de la CUP s'ha interpretat immediatament com un gest de protesta davant del posicionament del responsable policial.

Aquesta tarda, Batlle compareix a la comissió per informar sobre els fets que es van produir el passat mes de desembre a Rubí quan un home que va envestir una parella de Mossos amb el seu vehicle va quedar en llibertat.

La diputada de la CUP en aquesta comissió, Mireia Vehí, ja havia comunicat formalment a la comissió que no participaria en la convocatòria i ha argumentat aquesta decisió per qüestions d'agenda.