Finalment, motius legals d'aforament han obligat la CUP a canviar per tercera vegada la ubicació de la seva transcendental assemblea que ha de decidir si investeix Artur Mas. Serà a Sabadell on un total de 3577 inscrits respondran les quatre preguntes que s'han plantejat per validar la proposta d'acord de JxSí i la presidència col·legiada amb Mas al capdavant. I passi el que passi, Xavi Generó, el responsable del secretariat cupaire que ha explicat els detalls del conclave ha deixat ben clar que la "CUP no es trencarà".

Quatre preguntes i elecció per eliminatòries

Després del cribatge intern dels 4.022 inscrits –noms duplicats, avals de territorials i errors– els assemblearis registrats i validats seran 3.577. Aquests hauran de votar les quatre preguntes formulades en un sistema d'eliminació: a cada ronda quedarà eliminada la menys votada i si alguna supera el 50% quedarà definitivament com la guanyadora.

Sistema de vot

En principi s'havia proposat un sistema de vot per "comandament", però finalment la dificultat tècnica ha retornat la CUP a sistemes més tradicionals com el vot a mà alçada. Ara bé, si un 25% de l'assemblea ho decideix es podrà fer una votació secreta amb urna, per això l'organització n'ha preparat 50. Els vots els validarà la mesa de l'assemblea formada per membres del secretariat i diputats, amb l'ajuda dels voluntaris que en faran el recompte.

Ni trencament i esquerra independentista organitzada

El secretariat de la CUP ha entomat amb esportivitat la quantitat d'assemblearis inscrits. "Demostra que l'esquerra independentista està organitzada de base i amb ganes de debat", ha exposat Generó que ha descartat que passi el que passi hi hagi "trencament". "En absolut", ha reblat.