La Coronela ha sortit finalment de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori li va negar l’autorització per travessar la porta del Consell de Cent, però els membres de l’associació que recrea aquesta milícia que va defensar la ciutat durant el setge han sortit per la porta principal.

Regidors d’ERC, CiU i la CUP els han acompanyat després que el consistori negués l’autorització al·legant que el paper de l'Ajuntament durant la celebració de la Diada no s’adiu amb "una desfilada d’època".

Els membres de la Coronela i els Miquelets perfectament uniformats i equipats s’han situat en formació davant del Palau de la Generalitat, mentre una representació de les dues associacions han estat rebudes pel president, Carles Puigdemont, al pati dels Carruatges del Palau de la Generalitat.

 

Després que la Coronela, que tenia Rafael Casanova com a coronel, va denunciar que el consistori els havia barrat l’accés a la porta del Consell de Cent per iniciar el seu recorregut per la ciutat, el president va anunciar que ell sí que els rebria.

Tot seguit, la Coronela i els Miquelets han travessat la porta principal acompanyats del president i, a la plaça Sant Jaume, davant l’expectació de curiosos i turistes, han disparat una ràfega de fusells abans d’iniciar el recorregut pels carrers de la ciutat fins al monument a Rafael Casanova i el Fossar de les Moreres.

(A la imatge, el president Puigdemont passa revista a membres dels Miquelets de Catalunya. Foto: Mar Sánchez)