Un viatge a Veneçuela el 10 de desembre del 2014. Aquest és el punt de partida en què s'ha basat Antena 3 per establir una connexió entre la CUP, Podemos, ETA i Veneçuela. A la trobada, organitzada pel president del país llatinoamericà, Nicolás Maduro, en el marc de la Xarxa d’intel·lectuals, artistes i moviments socials en defensa de la Humanitat, van coincidir Anna Gabriel, quan encara no era diputada, la dirigent de Podemos a Castella-la Manxa, María José Aguilar, i el sogre d'un etarra, Ignacio Gil de San Vicente.

La relació va ser objecte de crítiques dels partits, de les xarxes i dels mateixos presentadors. En un vídeo pujat conscient o inconscientment per la cadena mentre feien una pausa, els periodistes reconeixen que "nos van a dar pero bien".

El vídeo sencer de la pausa d'Antena 3: 

Des de la CUP no han tardat a reaccionar. L'exdiputat cupaire Josep Manel Busqueta, que ha estat a Veneçuela en diverses ocasions per assessorar Hugo Chávez, ha qualificat de "patètica" la informació i ha assegurat que ni ell tenia coneixement d'aquest viatge, però que si volien saber alguna cosa, els podien haver trucat.

Les raons de Gabriel

“Els suports al procés vénen del sud”, deia Anna Gabriel sobre aquest viatge a Veneçuela. En un article a la revista ONGC, publicat a la primavera del 2015, Gabriel hi explica com a la declaració política es va donar suport al procés de pau al País Basc i al dret a l’autodeterminació de Catalunya.

De les jornades, l’aleshores activista anticapitalista n’extreu també que “hi ha molts interessos dipositats al país llatinoamericà perquè res sigui senzill”, i en aquest sentit assegura que “seguirem de prop la realitat de Veneçuela amb la mirada còmplice i responsable”.