"Espectacle", "vergonya" o "estafa democràtica". Aquests són alguns dels qualificatius que ha utilitzat l'oposició per valorar l'ajornament del ple del Parlament després de la nova crisi entre JxCat i ERC pels vots de Carles Puigdemont i els presos i que s'ha saldat amb un acord que ha posat en alerta als lletrats i a l'oposició. 

La líder de CsInés Arrimadas, ha assegurat que "molts catalans han sentit indignació, vergonya i tristesa" en veure el que estava passant al Parlament i ha alertat que "aquests espectacles fan mal a la convivència". Arrimadas ha assegurat que aquesta ha estat una "setmana negra" per a Catalunya, després dels "actes violents" de dilluns i l'"espectacle vergonyós" d'aquest dijous i ha demanat al govern de Pedro Sànchez que "actuï". "Això no es pot allargar més, això no es pot seguir veient amb normalitat", ha defensat. 

Ines Arrimadas Ciutadans - Sergi Alcàzar

Per altra banda, la portaveu del PSCEva Granados, ha assegurat que els fets que han tingut lloc durant tota la jornada a la cambra catalana venen perquè JxCat i ERC "s'enganyen entre ells" i es "traeixen". A més, ha considerat que el Govern està "col·lapsat" i que "no sabem qui mana". Els socialistes també han avisat que si finalment la Mesa accepta la fórmula de JxCat de delegació de vot ―que segons ells incompleix la suspensió de Llarena―, demanaran empara al Tribunal Constitucional i han alertat de la "inseguretat jurídica" que pot provocar.

"És una estafa democràtica. Catalunya està governada per uns antisistema". Així ha reaccionat el president del PPXavier García Albiol, a la situació viscuda, i ha demanat la dissolució del Parlament i la convocatòria de noves eleccions. "És l'única solució mínimament digna. Estem en mans d'uns irresponsables", ha avisat.