L'1 d'octubre, entre les moltes imatges que hi va haver, n'hi va haver una que va acabar amb la detenció d'un dels votants. És l'home que va llançar una cadira contra un dels guàrdies civils que va entrar a la força a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada.

La policia el va detenir dies després i el setembre el van jutjar. El judici, però, no va anar més enllà de les qüestions prèvies, perquè es va poder arribar a un acord de conformitat entre l'acusat, la fiscalia i l'advocacia de l'Estat.

Tot i que prèviament al judici no es va tancar l'acord perquè l'advocat de l'estat s'hi resisitia, finalment, el 19 de setembre, i en ple judici ja, es va arribar a l'acord que evita la presó. La jutgessa el condemna a pagar els danys i la indemnització. Tampoc el deslliura dels antecents. La condemna és de 9 mesos de presó i una multa de 360 euros. L'acusat ha hagut d'indemnitzar l'agent de la Guàrdia Civil i ha pagat les costes processals, abans del judici. I aquest acord és el que es va transmetre durant el judici segons conta en la sentència: "Ministeri fiscal. Va mantenir el seu escrit de conclusions assenyalant únicament que tant l'Advocacia de l'Estat com la defensa lletrada posaven de manifest l'existència d'un previ pagament de la totalitat de la responsabilitat civil, així com de les costes processals ocasionades per aquesta representació".

La sentència l'obliga a no tornar a delinquir durant 2 anys sota amenaça d'entrar a la presó. De fet, hi ha l'acord entre les parts perquè no entri a la presó perquè la pena és inferior als dos anys.

La condemna és pels delictes d'atemptat i delicte lleu de lesions.

La sentència dona com a fets provats que "en el transcurs de l'actuació policial, l'acusat, amb coneixement que es tractava d'un agent de la Guàrdia Civil, i amb ànim de causar-li un menyscabament físic, va llançar una cadira contra el sergent núm.0000000, que li va impactar contra les cames, fet que li va causar causar lesions que van necessitar únicament una primera assistència facultativa, i van guarir 14 dies desrprés, els tres primers amb perjudici particular moderat".