Koldo García assegura haver actuat "amb l'única intenció d'ajudar" durant la pandèmia mentre era assessor de l'aleshores ministre de Transport, José Luis Ábalos, i nega en una entrevista amb El Mundo que algú en aquest ministeri cobrés "un cèntim" per la venda de material sanitari. "Ni jo, ni Ábalos ni ningú del ministeri no ha cobrat un duro i jo puc justificar el meu patrimoni amb el meu sou", diu Koldo García. L'exassessor de l'exministre explica durant l'entrevista que ha estat guanyant durant anys 7.000 euros al mes, vaig cobrar una indemnització de 45.000 euros i els diners en metàl·lic que la Guàrdia Civil diu que són comissions són diners que jo treia dels meus comptes i guardava a casa meva".

Quan al PSOE el van "dedicar" a treballar per a l'exministre de Transports, segons apunta El Mundo que explica Koldo, aquest assenyala que "entre José (Luis Ábalos) i jo hi va haver feeling, és un dels millors polítics que hi ha a Espanya i ha dedicat la seva vida al partit". I agrega que es va dedicar a assistir a Ábalos en "tot el que necessitava en la seva vida personal i laboral (...) jo valc per al que valc. No tinc coneixement per a càrrecs de responsabilitat, però compleixo molt bé les directrius".

Les ofertes de mascaretes que va rebre Koldo

Koldo García relata que Ábalos li va dir: "Centra't a ajudar en el que es pugui. Vaig demanar pressupostos [de mascaretes] i vaig acceptar suggeriments de tothom i com que no soc un expert, ho vaig passar cap a dalt". "Vaig parlar amb una empresa que era suïssa, que ens estava estafant, i vam encertar amb Soluciones de Gestión —continua l'exassessor—; jo vaig arribar a tenir unes 38 ofertes, les vam filtrar i vam veure que la de Soluciones era seriosa perquè ens van portar dos avions i ens van cobrar quan van arribar".

"Vaig trucar a comunitats com Castella i Lleó, Castella-La Mancha, Canàries, Balears o La Rioja i vaig dir: 'Aquesta empresa funciona bé i no hi ha enganys ni estafes'. També vaig trucar a quatre ministeris dient el mateix", li diu a l'esmentat diari. A partir d'aquell moment, Koldo García afirma que es va dir a si mateix: "Jo ja he fet la meva feina". "Que diuen que el que vaig fer va ser il·legal? Jo vaig actuar amb l'única intenció d'ajudar".

Així doncs, l'exassessor de l'exministre ha assegurat que va oferir l'empresa Soluciones de Gestión y Apoyo a la Empresa SL a quatre ministeris i cinc comunitats autònomes per aconseguir mascaretes, assenyalant que va parlar directament sobre aquest assumpte amb el ministre i expresident de les Canàries Ángel Víctor Torres i l'equip de Francina Armengol quan governava a les Balears.

En concret, sobre les Balears, ha afirmat que va ser el mateix PSOE qui el va derivar a l'equip de l'expresidenta de la comunitat i actual presidenta del Congrés, Francina Armengol, i que aquest li va facilitar un contacte que va posar a disposició de Soluciones de Gestión. Sobre els contactes amb el govern canari d'Ángel Víctor Torres, Koldo ha admès que va arribar a parlar amb el mateix ministre de Política Territorial i amb alguns dels seus principals col·laboradors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!